Bu yazımda yapay zekaya nasıl resim çizdirebileceğinizi anlatacağım. İstediğiniz görselleri yapay zekaya tasarlatabilirsiniz. Çok basit bir işlemle sadece ne istediğinizi söyleyerek istediğiniz gibi bir resim ürettirebilirsiniz. Tek limit hayal gücünüz. Hadi başlayalım.

Yapay zekalardan en ünlü olanı “Dall-E 2’yi” kullanacağız. Dall-E ilk olarak 2021’da OpenAI tarafından piyasa sürüldü ve çok başarılı işlere imza attı. Adını Salvador Dali ve animasyon robotu Wall-E’den aldığı söyleniyor. Çok basit bir arayüzü ve kullanıcı odaklı tasarlanmış bir web sitesi ile sunulan yapay zeka projesidir.

Adım adım çok sade bir şekilde aşamaları göstereceğim. İlk aşama Dall-E 2’nin web sitesine giriyoruz ve sol alttaki Try Dall-E’ye tıklıyoruz. Aşağıdaki ekran ile karşılaşacaksınız.

Yapay Zekaya Resim Cizdirme 2

Hesabımız olmadığı için Sign Up’a tıklıyoruz ve kayıt oluyoruz. Eğer daha önce ChatGPT için hesap oluşturduysanız aynı hesap ile giriş yapabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra giriş yapıyoruz ve Dall-E’nin sade arayüzü karşımıza geliyor aşağıdaki gibi. İlk görünen yazı yazma yeri işte yapay zekanın sizden komut yazmanızı beklediği yer. Buraya Türkçe ifadeler de yazabilirsiniz ama İngilizce kullanmak daha iyi sonuçlar veriyor. Ben aşağıdaki gibi bir tanımlama yaptım ve Generate butonuna tıkladım.

Yapay Zekaya Resim Cizdirme 3

Gördüğünüz gibi çocuk odasında akıllı telefon kullanan bir yavru ayı şeklinde tanımlama yaptım ve görseller üretildi. Diyelim ki mekanı değiştirmek istiyorum, hemen ifademi değiştirip aşağıdaki gibi yaptım ve yine Generate’e tıkladım.

Gördüğünüz gibi bu sefer de bahçede olmasını istedim aynı unsurun ve görüntüler üretildi. Nasıl yani bunları yapay zeka mı tasarlardı, yok canım internetten almıştır diyorsanız buyurun size aynı ifadenin Google görsellerde aranmış hali…

Yapay Zekaya Resim Cizdirme 5

Görselleri kendisi üretiyor Dall-E. Eğer beğendiğiniz görsel varsa üzerine tıkladıktan sonra sağ üstünde beliren indirme butonuna tıklayabilirsiniz. PNG olarak yüksek kalitede görseller bilgisayarınıza hemen inecektir.

Evet yapay zekaya görsel hazırlatmak işte bu kadar kolay bir işlem. Tasarımların en iyi sonuca varması için elinizden gelen en açıklayıcı tanımlamayı yazmanız gerekiyor.

Bu konuda bilmeniz gereken bir mesele daha var ki o da kontör meselesi yani credits diye geçen bakiyeniz. Dall-E size ilk kayıtta 50 kontör veriyor sonra her ay 15 kontör yenileniyor. Daha fazla işlem yapmak isterseniz kontör satın almanız gerekiyor. Ne kadar kontörünüz kaldığını öğrenmek için sağ üstteki profilinize tıklayabilirsiniz hemen açılan küçük pencerede bakiyeyi görebilirsiniz. Şuan için ücretsiz işlem limitleri bu şekilde, belki ilerde değişebilir. Az sayıda işlem yapıyorsanız şimdilik ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Blogumu ziyaret ederek yapay zekaya resim çizdirme konulu yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Blogumda yapay zeka hakkında başka içerikler de mevcut onlara da bakabilirsiniz. Eğer sizin bildiğiniz başka yöntemler varsa yorumlardan paylaşabilir veya aklınıza takılanları yazabilirsiniz. Kolay gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir