Boş Frekans Nasıl Bulunur ?

E devlet sitesinden giriş yapmadan bulunduğunuz yerdeki radyo kanallarını sorgulayarak boş frekansları tespit edebilirsiniz. Şu link üzerinden ilgili sayfaya gidin; radyo frekans sorgulama veya arama motorlarında “Karasal Yayın Frekans / Kanal Sorgulama” diye aratarak e devlet sayfasına girin.

  • Verici türü olarak Radyo seçin.
  • Yayın lisansını “Seçiniz” olarak bırakın.
  • İl olarak bulunduğunuz ili seçin.
  • İlçe kısmını “Seçiniz” olarak bırakın.
  • Güvenlik kodunu resimden bakarak girin.
  • En alttaki sorgula butonuna tıklayın tüm dolu radyo frekansları listelenecek.

Sorgulama sonucuna göre boş frekansları tespit edebilirsiniz. Eğer hayır bunu yapmak istemiyorum farklı bir yöntem denemek istiyorum derseniz. Aşağıdaki işlemi yapın.

Manuel Olarak Boş Frekans Bulma

Radyo dinlerken kanalları tek tek değiştirin. Eğer açtığınız frekansta orta veya üst kalitede bir ses yayını yok ise bulduğunuz frekans ya boştur ya da sizin olduğunuz yerde iyi çekmiyordur. Bu bulduğunuz frekansı fm transmitterde kullanabilirsiniz.

İstanbul’da Boş Frekans Var mı ?

Şuan İstanbul’da neredeyse tüm frekanslar dolu buna karşın zaman zaman bazıları kapanır ve yeni bir radyo firması o frekansı kiralayana kadar boş kalabilir.

FM Transmitter’in çalışma mantığı nedir ?

Fm transmitter ayarlanan frekans üzerinden radyo yayını yapar, aracınızın radyosunun anteni gelen yayını alır ve ses dönüştürür. Buna karşın dev radyo vericileri ile şehirde radyo yayını yapıldığından sizdeki küçük fm transmitter’e baskın gelir ve kaliteli ses alamazsınız mutlaka boş frekans bulmanız gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir